• Ny

Parasit test

2 299,00 kr

Slut i Lager

Parasit-testet mäter 6 vanligt förekommande parasiter via avföring. Parasiter kan ligga latent länge innan de aktiveras och kan då leda till mag/tarmbesvär såsom IBS, diarré, magsmärtor osv, men även trötthet, nedstämdhet eller ledproblem.

Kliniskt dokumenterat test som analyseras på ISO15189 certifierat labb

Omfattande resultatrapport på svenska

Snabbt resultat

 

Parasit test för dig som misstänker att du har parasiter. Kanske har du magproblem som du inte fått rätt på, kanske känner du dig trött? Parasiter kan leda till en rad diffusa problem och svårigheten är att de behöver inte uppträda precis vid smittotillfället utan kan komma långt senare.

 

Kan man få parasiter i Sverige?

Många förknippar parasiter med exotiska länder men även här i Sverige kan vi få parasiter. Man kan bära på parasiter utan att veta om det då inte alla framkallar kraftfulla, akuta symptom. Det kan vara så att det ligger som en latent infektion under lång tid, till och med år utan att ge symtom, och aktiveras först när vårt immunförsvar av någon anledning försvagats. Så vare sig man har fått parasiter i Sverige eller utomlands kan man bära på det under lång tid innan det behöver orsaka några besvär.

 

Vilka parasiter testas

Gardia lamblia

Entamoeba histolytica

Cryptosporidium spp.

Cyclospora cayetanensis

Blastocystis hominis

Dientamoeba fragilis

 

Vanliga symtom vid parasiter

Magbesvär (magsmärtor/kramper, uppsvälld mage, försvagad aptit)

IBS

Diarré och/eller förstoppning

Illamående

Trötthet

Hur går testet till

Testet görs via en metod som kallas “Multiplex Real-time PCR

0616612786425