Serotonin Test

799,00 kr

Sista produkten i lager

Serotonin är en signalsubstans som är ångestdämpande och rogivande. Det får oss att må bra, behövs för en god sömn och för att kontrollera våra tarmrörelser. Låga nivåer kan leda till depression och låg sexlust. Med detta test kan du själv samla in provet hemma och få svar via labb utan att behöva gå till läkaren.

  • Görs hemifrån utan läkarbesök
  • Kliniskt dokumenterat test som analyseras på ISO13485 certifierat labb

  • Omfattande resultatrapport på svenska

  • Snabbt resultat

Hur går testet till? 

Serotonintestet mäts i urin. Efter att du lagt din beställning skickar vi hem ett komplett test-kit till dig med allt du behöver för att kunna samla in provet själv hemma. Provet samlas in en morgon från din morgon urin i en kopp och du överför med den medföljande pipetten en liten mängd till ett provrör som skickas till vårt labb för analys. Ditt provsvar får du digitalt efter att labbet analyserat ditt prov. Testet skickas i en diskret box hem till dig.

Serotoninets funktion

Precis som Melatonin är Serotonin ett hormon som tillverkas av den essentiella aminosyran tryptofan. Serotonin är viktigt för flera funktioner i kroppen, bland annat för hjärnan och mag-tarmkanalen. Det har också en viktig uppgift i blodcirkulationen för att hjälpa trombocyterna (blodplättarna) koagulera vid sårläkning.

Serotoninbrist

Nivåerna av Serotonin är beroende av det finns tillräckliga mängder tryptofan i kosten. Även många vitaminer och mineraler är viktiga för bildandet av serotonin. Intag av för mycket alkohol, koffein och sötningsmedel kan hämma tillverkningen av serotonin i kroppen. Kronisk stress, ångest och andra liknande känslor hindrar också hjärnan från att producera rätt mängd. Serotoninbrist kan påverka den fysiska och mentala hälsan och det kan ibland vara svårt att identifiera den. När det råder stor brist på serotonin kan det exempelvis ge upphov till dåligt humör, stress och depression. För att förhindra detta bör du vara uppmärksam på en del varningstecken:

  • Ångest
  • Irritation/otålighet
  • Nedstämdhet
  • Rädsla
  • Sömnsvårigheter

Att tänka på 

Om du intar SSRI (antidepressiva läkemedel), 5-HTP eller tryptofan kommer ditt prov att påverkas av det. Om du intar 5-HTP eller tryptofan så kan det öka kroppens egna serotoninproduktion vilket således påverkar dina nivåer på testresultatet. Eftersom SSRI (antidepressiva läkemedel) gör att serotoninet stannar kvar längre i blodet istället för att absorberas in i cellerna, kommer även de att påverka ditt provresultat. Om du önskar veta din nivå i kombination med intag av dessa tillskott kan du fortsätta ta dem som vanligt, men om du önskar veta din naturliga produktion utan dessa produkters inverkan bör du undvika att ta dem 5-7 dagar innan du samlar in testet.

Serotonin och tarmen

Största delen av vårt serotonin produceras i tarmen. Forskningen börjar se på allt fler kopplingar mellan obalanser i vår tarmflora och tillstånd såsom nedstämdhet, depression och även andra sjukdomar. Om du är nyfiken på att testa din tarmflora kan vi rekommendera vårt tarmtest

0616612785718

Kunder som köpt denna produkt köpte också: